Brothers Of The Death

Leaders of the Horde


  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Fey
  Fey

  Posts : 14
  Join date : 2012-05-14
  Age : 28
  Location : Empire State of Mind

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Fey on Sat Sep 22, 2012 5:30 pm

  Може би повечето почитатели на този клас, бяхме приятно изненадани от факта, че хънтъра вече не използва мана на Катаклизъм, а както пета си - фокус. Отначало малко стреснати, но по-късно разбрахме, че това е огромен плюс за този клас - вече не трябва да мислим за Aspect of the Viper, който значително събаряше ДПС-то ни, когато беше неизбежно и го пускахме по време на енкаунтери, дори и за секунда. Освен фокусът, много други неща при хънтъра са различни. Например талантите - доста от тях са променени, а други дори вече ги няма. Друг интересен факт е, че на катаклизъм всички класове зависят вече и от Mastery points. При сърв. хънтърът всяка точка Mastery увеличава елементал демиджа с 1.0%, който е значително важен при него. Ако тепърва навлизате в Катаклизъм и твърдо сте решили да играете Survival Hunter, то следващите няколко стъпки към запознаването с този герой и спек са описани по-надолу.


  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 A2e405083d863063


  Съдържание:

  *Адони*
  *Таланти*
  *Пет*
  *Джемове и енчанти*
  *Статс*
  *Глифове и Аспекти*
  *Макрота*
  *Ротация и подготовка за райд*


  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Ab67d17ceb1a799e


  *Адони*

  Има доста добри такива, които ще подобрят и улеснят играта ви значително. Ще сте по-спокойни по време на енкаунтерите, защото ще имате видимост и информация за всичко, което се случва в момента около вас, особено ако тепърва се запознавате с класа 'Hunter'.

  AntiDaze - Напомня и автоматично сменя Aspect of the Pack/Cheetah, ако случайно хънтъра е забравил да го смени преди пул;
  FloAspectBar - Отделен бар за аспектите, който може да настаните из интерфейса си там, където ви е удобно, така че да го виждате и да не ви пречи в същото време;
  LoseControl - Показва продължителността на всички cooldown-и, които искате да знаете, в иконки, които може да преместите на видимо за вас място, така че да не отмествате поглед от случващото се по време на енкаунтера;
  RSA Hunter - По ваш избор, изписва магиите, които използвате по време на енкаунтер в райд чата. Това е полезно за останалите играчи, ако например използвате Freezing Trap, който залежда един таргет, така че те да не бият по него, за да не счупят блокчето. Не прекалявайте с магиите, за които искате да информирате останалите, защото се получава невероятен спам и вместо да им помагате, може да им пречите по този начин.
  SimpleMD - Доста важна роля на хънтъра продължава да си остава раздаването на Misdirection, а този адон е много подходящ, ако искате да следите това без проблем. По-надолу може да намерите и макро за Misdirection, което е много полезно и спестява време.

  Подразбира се, че са ви необходими и адони като PowerAuras, както и DBM или Quartz. Има и много други полезни адони, които може да намерите в интернет. Лично аз ползвам, както и Bartender4, така и SlideBar и SexyMap, за да направя интерфейса си така, както на мен ми е удобно и според капацитета на машината, от която играя.

  *Таланти*

  Това са моите таланти, може да изпробвате различни варианти, като например махнете 1 точка от 'Lock and Load' и я сложите на 'Point of No Escape', примерно. 'Lock and Load' е талант, който с 1 точка вдига 50% шанса Explosive Shot да стане интснат магия следващите 3 пъти, когато ползвате Ice Trap или Freezing Trap.

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 E1bb666cbb135697

  *Пет*

  Най-ефективен помощник на СХ, поне лично според мен, е Maned Lion (http://www.wow-petopia.com/images/skin_pix/alliancelion.jpg), който може да намерите в Twilight Highlands 85-ти lvl под името Sambas. Тази котка има бъф (Roar of Courage), който дава на целия райд/парти 549 strenght и agility, което аджилити е от голяма важност за сървайвълите. Вълците също не са лош избор за пет, те увеличават critical strike с 5%.

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 123fe1ee3213890a

  *Джемове и енчанти*

  * Gems
  Head - Meta - Agile Shadowspirit Diamond (54AG+3% incr. Critical DMG) + 1 slot Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Neck - 1 slot Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Shlouder - 1or2 slots Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Back - 1 slot Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Chest - 1or2 slots Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Bracer - ///
  Hands - 1or2 slots Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Waist - 1or2 slots Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Legs - 1or2 slots Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Boots - 1or2 slots Delicate Inferno Ruby (40AG)
  2H Staves/Swords/Polearms - Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Bow/Gun/Crossbow - Delicate Inferno Ruby (40AG)

  Лично аз съм си сложила навсякъде аджилити, съответно не следя бонусите. По ваше усмотрение може да замените някои от червените камъни с оранжеви - Deadly Ember Topaz (20AG+20CS), за да си вземете бонуса. Ако сте с Jewelcrafting, може да замените и 3 Delicate Inferno Ruby (40AG) с 3 Delicate Chimera's Eye (67AG).
  За бонусите:
  Red slots - Delicate Inferno Ruby (40AG)
  Orange slots - Deadly Ember Topaz (20AG+20CS)
  Blue slots - Glinting Demonseye (20AG+20Hit с тези джемове следете Hit Cap-a)

  * Enchants
  Head - Arcanum of the Ramkahen (60AG+35Haste Q-master Uldum)
  Neck - ///
  Shoulder - Greater Inscription of Shattered Crystal (50AG+25Mastery Q-master Deepholme)
  Back - Enchant Cloak - Greater Critical Strike (65CS)
  Chest - Enchant Chest - Peerless Stats (20 to all stats)
  Bracer - Enchant Bracer - Agility (50AG) или Draconic Embossment - Agility (130AG само от Leatherworking)
  Hands - Enchant Gloves - Greater Mastery (65Mastery)
  Waist - Ebonsteel Belt Buckle (+1 gem slot)
  Legs - Dragonscale Leg Armor (190AP+55CS)
  Boots - Enchant Boots - Major Agility (35AG)
  2H Staves/Swords/Polearms - Enchant 2H Weapon - Mighty Agility (130AG)
  Bow/Gun/Crossbow - Gnomish X-Ray Scope (800RAP in 10sec proc)


  *Статс*

  На Катаклизъм вече всеки може да reforge своите итеми, като замени % от статса, от който няма нужда с този, който му е необходим. Тъй като сървайвъл хънтъра няма нужда от много haste, често се случва така, че haste статса от итема да бъде заменен с Critical Strike или Mastery. Приоритет, обаче, си остава Hit Cap-a. Той е 8.00%. Не е фатално да е 8.03% или 8.06%, защото понякога няма друг вариант.

  Hit Cap 8.00% > Critical Strike > Mastery > Haste

  Ето пример за Reforge:
  Вдясно е статсa, който дава този Tier, а вляво е статса след reforge. Тъй като mastery ми е с по-голям приоритет от haste, аз заменям haste-а от този итем с Critical Sktrike:

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 A21066fe91c19bec

  Ето и пример за Tier, който в статса си има комбинация от Critical и Haste, но тъй като е от итемите, с които съм нагласила Hit Cap-a си, на него показва изваден haste и добавен hit.

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 54737973dd91db18
  Идеята е следната: след като сте нагласили Hit Cap-a си, всеки останал итем, който е с:
  Haste + Mastery - haste-а да бъде заменен с Critical Strike
  Haste + Hit - haste-а да бъде заменен с Critical Strike
  Haste + Critical Strike - haste-а да бъде заменен с Mastery
  Critical Strike + Mastery - не се reforge
  Critical Strike + Hit - не се reforge, освен ако не нагласяте Hit Cap-a
  Mastery + Hit - не се reforge, освен ако не нагласяте Hit Cap-a
  *Info - помнете, че статс, който вече го има не може да се добави още веднъж.


  *Глифове и Аспекти*
  * Глифове
  - Prime Glyph of:
  Kill Shot - прави магията инстант, но самия ефект има 6 секунди CD
  Serpent Sting - увеличава периодичния Critical Strike Chence с 6%
  Explosive Shot - увеличава Critical Strike Chence с 6%
  Останалите са по ваш избор. Лично аз използвам тези:
  - Major Glyph of:
  Freezing Trap
  Trap Launcher
  Disengage
  - Minor Glpyh of:
  Feign Death
  Revive Pet
  Aspect of the Pack

  Може да замените някой от Major глифовете с този за Raptor Strike, тъй като е полезен, ако някакъв траш се залепи за вас и се наложи да биете с меле рейндж. Може да комбинирате и с макро за Raptor Strike + Wild Clip. Глифа за Master Call също е полезен, но аз предпочитам тези.
  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 A6d9b220dda834ec

  * Аспекти
  of the Fox - Позволява на ловеца да каства Cobra Shot и Steady* Shot в движение, което е полезно при някои енкаунтъри, но значително се губи дпс от това.
  of the Wild - Дава 195 Nature Resistence на всички в парти/райд, които са в близост от 30 ярда до хънтъра.
  of the Hawk - Увеличава Range Attack Power с ---- на хънтъра.
  of the Cheetah и of the Pack - познатите два аспекта от WOTLK, които увеличават скоростта на хънтъра, когато е пеша с 30%, първият само на него, вторият на всички в парти/райд, които са в близост от ---- ярда до него. С глиф за Aspect of the Pack, разстоянието може да се увеличи.

  Въпреки че на този пач повечето енкаунтъри изискват доста движение откъм страна на ловеца по време на тях, сървайвълите играем винаги, само и единствено с един аспект, познатият вече от WOTLK - Aspekt of the Hawk. Така ще получите максимално желаният резултат за добър дпс, което значи, че трябва да се движите възможно най-малко, освен на места, където отместването е задължително. По-добър вариант е да прекъснете текущия каст на Cobra Shot и да се отместите, където е необходимо, след което да продължите с ротацията си, отколкото да сте с Aspekt of the Fox и да се отместите, каствайки. Има вариант, в който, чрез макро с едно копче да се сменят двата аспекта в определена ситуация, но да играете с Aspect of the Fox постоянно е много краен случай и предимно при изключително динамични енкаунтери. Ако евентуално се изисква от вас да сте с третия възможен аспект по време на енкаунтера, а именно - Aspect of the Wild, то тогава не очаквайте добри резултати откъм дпс. Не е изключено да се ползва и Aspect of the Cheetah в комбинация с Disengage/Detterence по време на някой енкаунтер, за да избягате от някаква магия, но това са единични ситуации. В повечето случаи завършвате по очи на земята, заради daze-ефекта. Aspect of the Pack - не се използва по време на енкаунтер.

  *Макрота*

  - Missdirection:
  #showtooltip Misdirection
  /focus [mod]
  /clearfocus [mod]; [target=focus,dead]
  /stopmacro [mod]; [nocombat,mod]
  /focus [target=focus,noexists]
  /cast [target=focus] Misdirection

  - Swtich between two aspects:
  /cast Aspect of the Hawk
  /cast Aspect of the Fox

  - Deterrence:
  /cast Deterrence
  /cancelaura Deterrence

  - Disengage:
  /cast Disengage
  /cast [target=името на героя ви] Master's Call

  - Cower:
  /cast Cower

  Лично аз комбинирам магиите на пета със стрелите, като на първата, с която отварям на таргета е с /petattack, както и на Kill Shot. Освен на тези, разбира се, имам и макрота с /petpassive и /petattack отделно, както и /petassist. Може към макрото да добавите и още един ред с /use и името на тринкета, ако например имате такъв, който дава аджилити, както и /use и някаква колба. Скрипта би трябвало да изглежда така:
  /petattack
  /cast Serpent Sting
  /cast Call of the Wild (може да направите отделно макро с тази магия и да я използвате в подходящ момент)
  /cast Charge
  /cast Claw
  /cast Dash
  /cast Growl
  /cast Rabid
  /cast Roar of Courage
  /use Unsolvable Riddle
  /use Potion of the Tol'vir

  Огромно разнообразие от макрота може да намерите в интернет, стига да ви е интересно и нужно. По-горе предложените са тези, с които аз предпочитам да играя.

  *Ротация и подготовка за райд*

  Всеизвестно е, че сървайвълите имат най-облекчена ротация в своя гейм плей. Значително по-кратка и лесна е от тази на марксманите или на бийст мастърите, но в никакъв случай не трябва да се подценява. За разлика от тях, ние не ползваме Kill Command, освен на бърст, защото не увеличава дпс-а и обърква ротацията, както и магии, които дават някакъв фокус, но и те са излишни, защото много рядко се случва или по-точно - много рядко трябва да се случва да оставате без фокус, когато следва инстант магия или, когато не сте се движили изобщо/сменяли таргета.

  Магиите, които ще използвате за ротацията си са следните:
  Serpent Sting - прави непрекъснат nature damage, критвайки почти всяка секунда;
  Black Arrow - с голям cooldown, но неизменима част от ротацията, тази магия прави над 12к shadow damage на таргета за 15 секунди, но дели общо cd с fire капаните;
  Explosive Shot - прави fire damage на таргета в рамките на 2 секунди;
  Cobra Shot - всеки удър от нея, възстановява 9 фокус, освен това добавя 6 секунди към duration-а на Serpent Sting върху таргета;
  Rapid Fire - увеличава attack speed-а с 40% в рамките на 15 секунди;

  Преди да започнете ротацията си, има пет важни неща, за които трябва да проверите и да сте в готовност:
  Първо: винаги предварително слагайте Hunter Mark-а на боса, излишно е да казвам защо;
  Второ: няколко секунди преди пул, пуснете макрото с Misdirection, имайки предвид че то ще стои 19 секунди на вас, след което ще зарежда 30 секунди, така че внимавайте да не го пуснете прекалено рано;
  Трето: Магията Rapid Fire - значително важна още отначало, но лично аз я пускам посредата на ротацията си, точно преди спама на Cobra Shot, защото предните 3 магии са инстант и по този начин печеля от 2 до 3 секунди повече за следващия спам на Cobra Shot и се получава така, че вместо да се вместят два спама и половина на Cobra shot в Rapid Fire, се вместват всички три спама от ротацията, което прави 9 пъти пускане на Cobra Shot под ефекта на Rapid Fire. От 1.8сек. каст с Rapid Firе, Cobra shot става 1.4сек., а ако в този момент има и активен Bloodlust/Time Warp, каста става 1.2сек., което променя ротацията - вместо 3 пъти в спам, те стават 4. Така че трябва да следите и под какъв ефект сте - дали сте само с Rapid Fire, само с Bloodlust, или и с двете.
  Четвърто: три пъти Expolosive Shot едно след друго - По-нагоре споменах 'Lock and Load'. Когато прокне този талант, а именно, когато сложите Ice или Freezing Trap, Explosive Shot става инстант магия и не използва фокус в следващите три пъти от пускането и трябва да я пуснете 3 пъти едно след друго, след което да продължите с ротацията си. Това може да се случи много пъти по време на енкаунтер, зависи колко често използвате капаните. Трябва да следите и този ефект, защото е много важно да пуснете Explosive Shot 3 пъти едно след друго, а не да го редувате: Explosive > Cobra, губи се значителен дпс.
  Пето: тъй като сме ощетили пета с таланта 'Bloodthirsty', трябва да внимаваме, ако се случи така, че пета да умре, когато го реснем да бъде нахранен, за да му се вдигне щастието. Преди пул проверете дали това е така.

  С по-горните доуточнения, под ефекта на Rapid Fire и Bloodlust/Time Warp едновременно, ротацията следва да е такава:
  Serpent String > Black Arrow > Explosive Shot > (тук е момента, в който пускате Rapid Fire) > Cobra Shot > Cobra Shot > Cobra Shot > Cobra Shot >
  > Explosive Shot > Cobra Shot > Cobra Shot > Cobra Shot > Cobra Shot > Explosive Shot > Cobra Shot > Cobra Shot > Cobra Shot > Cobra Shot >
  > (тук вече би трябвало Black Arrow да е заредила, ако не е - пуснете Cobra Shot още веднъж и започнете ротацията отначало, като вече пропускате Serpent String. Тази ротация продължете, до като изтече ефекта на Bloodlust/Time Warp върху вас, след което продължете с x1 по-малко каст на Cobra Shot. Би трябвало да се вместят цели две ротации под ефекта на Bloodlust/Time Warp)

  Serpent String x1
  Black Arrow x1
  Explosive Shot x1
  Rapid Fire
  Cobra Shot x4 <-!
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x4 <-!
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x4 <-!
  Отначало без SS
  Black Arrow x1
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x4 <-!
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x4 <-!
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x4 <-!
  Отначало без SS
  Тук Bloodlust-a/Time Warp-a изтичат
  Black Arrow x1
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x3 <- !
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x3 <- !
  Explosive Shot x1
  Cobra Shot x3 <- !

  И така продължавате до евентуален втори Bloodlust/Time Warp. Идеята е, че когато каста на Cobra Shot е по-кратък, да се пусне +1 път повече, защото увеличава дпс-а и се запълва времето, оставащо до зареждането на Black Arrow. Спама на Explosive Shot не променя ротацията. Сървайвъл хънтъра не е силен с масовия си демидж, а с този на сингъл таргет. Ако има траш и се наложи да сменяте таргета, не забравяйте първо да пускате Serpent String, защото той прави постоянен демидж. След това вече, ако се е случило така, че да нямате фокус за Black Arrow и Explosive Shot или все още не са активни, продължете с Cobra Shot, опитвайки се да възстановите ротацията си след това.


  Last edited by Fey on Sun Sep 23, 2012 9:18 pm; edited 1 time in total
  Saloniuss
  Saloniuss
  Champion

  Posts : 44
  Join date : 2011-07-22
  Age : 31
  Location : Twilight Zone

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Saloniuss on Sun Sep 23, 2012 12:31 am

  Е тва вече е гайд .... Браво Мирче ... cheers
  Saloniuss
  Saloniuss
  Champion

  Posts : 44
  Join date : 2011-07-22
  Age : 31
  Location : Twilight Zone

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Saloniuss on Thu Sep 27, 2012 3:57 am

  anile
  anile
  Guild Master

  Posts : 547
  Join date : 2011-07-03
  Age : 31

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  anile on Thu Sep 27, 2012 10:49 am

  Да ти акам на пандата ;/


  _________________
  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Eyeless1
  Crusher
  Crusher
  Guild Master

  Posts : 787
  Join date : 2011-06-30

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Crusher on Thu Sep 27, 2012 12:08 pm

  sweet Jesus... Shocked
  Aypa
  Aypa
  Guardian Angel

  Posts : 249
  Join date : 2011-08-13

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Aypa on Sat Sep 29, 2012 5:18 am

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 5321704i


  Не мислиш ли,че тези са по добри?Този чардж не ти върши работа при босовете.Или ако искаш да е бърз може и такива да са:

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 5321706G

  Като цяло стамина таланта вдига с около 3.5к кръвта на пета но все пак 3к са си 3к,а Даш-а не вярвам да го ползваш.
  Fey
  Fey

  Posts : 14
  Join date : 2012-05-14
  Age : 28
  Location : Empire State of Mind

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Fey on Sat Sep 29, 2012 11:56 am

  Aypa wrote:PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 5321704i


  Не мислиш ли,че тези са по добри?Този чардж не ти върши работа при босовете.Или ако искаш да е бърз може и такива да са:

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 5321706G

  Като цяло стамина таланта вдига с около 3.5к кръвта на пета но все пак 3к са си 3к,а Даш-а не вярвам да го ползваш.


  Чарджа вдига ДПС-а, а стамина не ми трябва, предпочтам другия талант, който вдига 6% dmg на всички магии на пета, което съответно също вдига ДПС-а. Без даш минава супер много време, до като пета стигне до таргета, както и без чардж. Стамината е подходяща за ПВП, ако се играе БМ.
  Aypa
  Aypa
  Guardian Angel

  Posts : 249
  Join date : 2011-08-13

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Aypa on Sat Sep 29, 2012 3:49 pm

  Така.Чарджа ти вдига с 25% САМО на следващата атака на пета,т.е.вдига 25% само на първия удар след чарджа.Освен ако не го дърпаш и пак да се чарджва.Сега видях,че Уаилд Хунта не работи.Не хаби фокуса на пета и не му вдига ДМГ така,че Шарк атака остава.За тези 2та таланта Даш и Ъаилд хунт ме обори но за Чарджа все още мисля,че този талант остава само и единствено за левелинг.
  Fey
  Fey

  Posts : 14
  Join date : 2012-05-14
  Age : 28
  Location : Empire State of Mind

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Fey on Sat Sep 29, 2012 6:58 pm

  Aypa wrote:Така.Чарджа ти вдига с 25% САМО на следващата атака на пета,т.е.вдига 25% само на първия удар след чарджа.Освен ако не го дърпаш и пак да се чарджва.Сега видях,че Уаилд Хунта не работи.Не хаби фокуса на пета и не му вдига ДМГ така,че Шарк атака остава.За тези 2та таланта Даш и Ъаилд хунт ме обори но за Чарджа все още мисля,че този талант остава само и единствено за левелинг.

  Както дойде старши, но така или иначе тая точка трябва да иде някъде и аз предпочитам чардж :]]]]

  Sponsored content

  PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6 Empty Re: PVE Survival Hunter Guide - Cataclysm 4.0.6

  Post  Sponsored content


   Current date/time is Sun May 26, 2019 9:46 pm